Kayısının Faydaları...
1 sayfadaki 1 sayfası
Kayısının Faydaları...
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir.
Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stres azaltır
Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar
Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar
Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur
Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar
Böbreklerde taş teşekkülünü azaltır.
Üreme sistemi üzerinde önemli rolü vardır.
Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir .
Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar.
Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar Klinik ölümündeki reanimasyon çalışmalarında kalbin cevap vermesinde etkili olur .
Kayısının potasyumca zengin, sodyumca fakır ve A vitaminin öz maddesi karotence zengin olması insan beslenmesinde çok önemli boyutlar kazandırmaktadır.
5-6 kayısının çekirdeği dövülüp suyu içilirse bağırsak kurtlarını öldürür.
Cildi, mikrop ve mantarlardan korur, güzelleştirir.
Deriyi korur ve yaraların tedavi edilmesinde birebir besin aracıdır
Gözlere parlaklık verir.
Bağırsak tembelliğini giderir.
Fazla kiloları önler
Safra bezlerini temizler, böbrekleri çalıştırır.
Basura faydalıdır
İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır.
Sinirleri güçlendirir.
Kabızlığa iyi gelir (aç karnına yenildiğinde hem de her haliyle; kuru, taze yada kompostosu, reçeli, hoşafı...)
Yanınızda kayısı bulundurun, çünkü böylece açlıktan kan şekeriniz düştüğünde kayısı yersiniz.
Vitamin A yönünden çok zengin bir kaynaktır. göz sağlığı açısından elzemdir
Tüm bunların yanında dikkat edilmesi gereken bir husus var ki göz ardı edilemez. Karaciğer rahatsızlığı olanlar kayısıyı çok fazla yememelidirler. Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar ve fazla mide asidi salgılayanlar ham kayısı yememeli, olgun kayısıları tercih etmelidirler.
Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir.
Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stres azaltır
Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar
Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar
Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur
Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar
Böbreklerde taş teşekkülünü azaltır.
Üreme sistemi üzerinde önemli rolü vardır.
Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir .
Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar.
Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar Klinik ölümündeki reanimasyon çalışmalarında kalbin cevap vermesinde etkili olur .
Kayısının potasyumca zengin, sodyumca fakır ve A vitaminin öz maddesi karotence zengin olması insan beslenmesinde çok önemli boyutlar kazandırmaktadır.
5-6 kayısının çekirdeği dövülüp suyu içilirse bağırsak kurtlarını öldürür.
Cildi, mikrop ve mantarlardan korur, güzelleştirir.
Deriyi korur ve yaraların tedavi edilmesinde birebir besin aracıdır
Gözlere parlaklık verir.
Bağırsak tembelliğini giderir.
Fazla kiloları önler
Safra bezlerini temizler, böbrekleri çalıştırır.
Basura faydalıdır
İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır.
Sinirleri güçlendirir.
Kabızlığa iyi gelir (aç karnına yenildiğinde hem de her haliyle; kuru, taze yada kompostosu, reçeli, hoşafı...)
Yanınızda kayısı bulundurun, çünkü böylece açlıktan kan şekeriniz düştüğünde kayısı yersiniz.
Vitamin A yönünden çok zengin bir kaynaktır. göz sağlığı açısından elzemdir
Tüm bunların yanında dikkat edilmesi gereken bir husus var ki göz ardı edilemez. Karaciğer rahatsızlığı olanlar kayısıyı çok fazla yememelidirler. Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar ve fazla mide asidi salgılayanlar ham kayısı yememeli, olgun kayısıları tercih etmelidirler.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz