SBS sonuçları yarın açıklanıyor
1 sayfadaki 1 sayfası
SBS sonuçları yarın açıklanıyor
Milli Eğitim Bakanlığı OYP sonuçlarını yarın açıklayabilmek için çalışıyor.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla gerçekleştirilen ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının da katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanları'nın (OYP) yarın açıklanması bekleniyor.
Çalışmalar tamamlanırsa sınav sonuçları yarın akşam saatlerinde belli olacak.
Adaylar sonuçları bakanlığın ''[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] internet adresinden öğrenebilecek.
Sonuçların açıklanmasının ardından puanı yeterli adaylar 13-17 Temmuz arasında tercih yapacak. Sınavla öğrenci alan okullara yerleşebilmek için sadece OYP'si 196 puan ve üzerinde olan öğrenciler tercihte bulunabilecek. Tercih ve talep işlemleri öğrencinin mezun olduğu ya da sınav başvurusunu yaptığı okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek.
:T: :B:
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla gerçekleştirilen ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının da katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanları'nın (OYP) yarın açıklanması bekleniyor.
Çalışmalar tamamlanırsa sınav sonuçları yarın akşam saatlerinde belli olacak.
Adaylar sonuçları bakanlığın ''[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] internet adresinden öğrenebilecek.
Sonuçların açıklanmasının ardından puanı yeterli adaylar 13-17 Temmuz arasında tercih yapacak. Sınavla öğrenci alan okullara yerleşebilmek için sadece OYP'si 196 puan ve üzerinde olan öğrenciler tercihte bulunabilecek. Tercih ve talep işlemleri öğrencinin mezun olduğu ya da sınav başvurusunu yaptığı okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek.
:T: :B:
Similar topics
» 2009 ÖSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI TIKLA
» SBS Yerleştirme Sonuçları açıklanacak
» Almanya seçim sonuçları
» Ümit Özdağ / AKP-PKK ittifakının Sonuçları
» 2009 SBS-8 SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
» SBS Yerleştirme Sonuçları açıklanacak
» Almanya seçim sonuçları
» Ümit Özdağ / AKP-PKK ittifakının Sonuçları
» 2009 SBS-8 SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
1 sayfadaki 1 sayfası