¤ۣۜ..¤ İlteriş Türkçü Turancı Otağı ¤ۣۜ..¤
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

2009 ÖSS BİRİNCİLERİ VE RAKAMLAR

2009 ÖSS BİRİNCİLERİ VE RAKAMLAR Empty 2009 ÖSS BİRİNCİLERİ VE RAKAMLAR

Mesaj tarafından İlteriş Kağan Ptsi 13 Tem. 2009 - 6:54

ÖSS'de 30 bin adayın puanı hesaplanamadı ve sınavda '0' çekti, 1 milyon 294 bin adayın puanı hesaplandı.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
14 Haziran'da yapılan sınavda 196 adayın sınavı iptal edildi, 1 milyon 324 bin adayın sınavı geçerli sayıldı.

Sınava başvuran 1 milyon 350 bin 124 adaydan 25 bin 927'si sınava girmedi.

ÖSS'de 30 bin aday sınavda sıfır çekti, 1 milyon 294 bin adayın puanı hesaplandı.

Sınavı geçerli sayılan adaylardan 1 milyon 229 bin 800'ü (yüzde 92.89) tercih yapma hakkını elde etti.

Sınavda, puan türlerinin en az birinden 165 ve daha fazla puan alan aday sayısı ise 1 milyon 87 bin 409 (yüzde 82.13) oldu.

Sınavda 253 tane kopya tespit edildi.

Türkçe sorularında başarı geçen yıla göre düşük çıktı, bu yılın en zor testi Sosyal Bilimler oldu.

Adayların yüzde 60'ı Fen Bilimleri testine cevap veremedi, 250 bin aday da Matematik testinde soru yanıtlamadı.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi sınavda kız öğrenciler erkeklerden daha başarılı sonuçlar elde etti.

Sayısal-1 puan türünde en başarılı iller Karaman, Kayseri ve Denizli oldu.

Prof. Yarımağan, "YÖK katsayıları yükseltme kararı almasaydı üniversitelerde kontenjanlar boş kalırdı" dedi.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Puan türlerine göre ilk üç dereceyi paylaşan adaylar şöyle:

Sözel-1

Birinci: Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi'nden Mustafa Öztürk
İkinciler: İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden Ali Can Göksel, Kayseri Fen Lisesi'nden Semih Ucarı, Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Berkay Dertsiz
Sözel-2

Birinci: İstanbul Özel Çağ Fatih Fen Lisesi'nden Serhat Güzel
İkinci: Bursa Özel Nilüfer Lisesi'nden İlyas Avcı
Üçüncü: Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Cihat İmamoğlu
Sayısal-1

Birinci: Aydın Fen Lisesi'nden Gülşen Yücel
İkinci: Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Lisesi'nden Mustafa Öztürk
Üçüncü: Adana Fen Lisesi'nden Ali Gökçe
Sayısal-2

Birinci: Özel Fatih Fen Lisesi'nden Çağatay Ermiş
İkinciler: Özel Devran Lisesi'nden Ömer Yakar, Özel Antalya Fen Lisesi'nden Anıl Akyel
Eşit Ağırlık-1

Birinci: Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi'nden Mustafa Öztürk
İkinciler: İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden Ali Can Göksel, Kayseri Fen Lisesi'nden Semih Ucarı, Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Berkay Dertsiz
Eşit Ağırlık-2

Birinci: İstanbul Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Mücahit Erdoğan
İkinci: Adana Özel Burç Özgören Anadolu Lisesi'nden Mustafa Lütfi Eker
Üçüncü: İzmir Atatürk Anadolu Lisesi'nden Cemre Polat
İNGİLİZCE
Birinci: Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Berkay Dertsiz

ALMANCA
Birinci: Özel Alman Lisesi'nden Mertcan İpek

FRANSIZCA
Birinci: İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Muazzez Çiğdem Oba

"İLK 10'A GİRECEĞİMİ BİLİYORDUM"
ÖSS SÖZ-2 puan türünde Türkiye ikincisi olan İlyas Avcı, ''İlk 10'a girmeyi bekliyordum ama ikinci olmak benim için de sürpriz oldu'' dedi.

Özel Nilüfer Lisesi öğrencisi İlyas Avcı, sonuçların açıklanmasının ardından kursa gittiği dershanenin Genel Müdürü Hicret Şen ile basın toplantısı düzenledi.

Babası cumhuriyet savcısı, annesi öğretmen olan Avcı, elde ettiği dereceden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi:

''Üniversiteye, dershanemin verdiği çalışmalar doğrultusunda hazırlandım. Annem, dün, 'İyi bir şey geliyor mu?' diye sorunca, 'Gelebilir, yarını bekleyelim' dedim. İlk 10'a girmeyi bekliyordum ama ikinci olmak benim için de sürpriz oldu.''

Avcı, Fatih Üniversitesi hukuk bölümünü tercih edeceğini kaydetti.

Dershane Genel Müdürü Hicret Şen ise eğitime katkı sağlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, ''Bursa'nın temsili noktasında, Türkiye'de böyle bir dereceyle yer almanın mutluluğunu duyuyoruz'' diye konuştu.

Şen, dereceye giren öğrencileri İlyas Avcı'ya, otomobil hediye edeceklerini bildirdi.
İlteriş Kağan
İlteriş Kağan
Yazışmalık Yöneticisi

Yazışmalık Yöneticisi

2009 ÖSS BİRİNCİLERİ VE RAKAMLAR Turkey10
2009 ÖSS BİRİNCİLERİ VE RAKAMLAR Gencat10
2009 ÖSS BİRİNCİLERİ VE RAKAMLAR Pro10
Yaş Yaş : 43
Cinsiyet Cinsiyet : Erkek
Nerden Nerden : Turan
Lakap Lakap : ©ﻕΞתς яΞiS
Doğum Tarihi Doğum Tarihi : 01/10/81
 Atsız´ın hangi kitaplarını okudunuz? Atsız´ın hangi kitaplarını okudunuz? : Hepsini Okudum
İletiler: İletiler: : 5564
Üyelik Tarihi Üyelik Tarihi : 06/01/09
2009 ÖSS BİRİNCİLERİ VE RAKAMLAR Pro1010
2009 ÖSS BİRİNCİLERİ VE RAKAMLAR 290407

2009 ÖSS BİRİNCİLERİ VE RAKAMLAR Ile10

https://ilteris.forum.st/

- Similar topics