¤ۣۜ..¤ İlteriş Türkçü Turancı Otağı ¤ۣۜ..¤
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Alevileri çıldırtan köşe yazısı

Alevileri çıldırtan köşe yazısı Empty Alevileri çıldırtan köşe yazısı

Mesaj tarafından İlteriş Kağan Paz 26 Tem. 2009 - 4:47

Alevileri hedef alan yazı Alevileri çileden çıkardı.

Alevileri çıldırtan köşe yazısı 46918

Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz'ün dün Alevileri hedef alan yazısı büyük tepkilere neden oldu.

SAVCININ DEDİĞİ MEZHEP HANGİSİ

Geçen akşam, 'S Haber'deki Rota programında, emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel, yüksek yargıdaki krizle ilgili çok önemli ipuçları verdi.

Konuyu 'içeriden' bilen Gündel, yüksek yargının, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından uzun yıllardır sistemli biçimde siyasallaştırıldığını söyledi. Gündel, Yavuz Baydar'a bazı kararların mezhepsel kaygılarla da alındığını belirtti. Gerçekten de yüksek yargı kadroları belli bir mezhepten hukukçuların hâkimiyetinde mi?

Nüfusun yüzde 15'ini oluşturan bir mezhep üyelerinin, yüksek yargıdaki koltukların diyelim ki yüzde 50'sine oturmaları normal mi?

HELE DE KİTLESEL OLARAK CHP'Yİ DESTEKLİYORSA..

Hele hele, bu mezhepten vatandaşlar, istisnalar haricinde, kitlesel olarak CHP'yi destekliyorsa... Darbe amaçlı cumhuriyet mitinglerinde aktif olarak yer aldılarsa... Ergenekon'un hükümetin uydurması olduğu propagandasını yapıyorlarsa... Zihinler karışmaz mı?

Not: "Sol kesim niye Ergenekon davasına uzak duruyor" diye soranlar, olayı bu açıdan da düşündü mü?

BU ADAMI O KÖŞEDE TUTACAK MISINIZ

Aköz'ün Alevileri hedefleyen bu ifadelere tepki büyüyor. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Aköz'ü çok ağır ifadelerle eleştirdi. Balkız, “Sabah gazetesi yöneticileri, bu adamı o köşede tutacak mısınız?” dedi.

AYRIMCILIĞIN DANİSKASI

Balkız, tepkisini şöyle dile getirdi: “Ne yaparsak yapalım; Muaviye soylulara yaranamıyoruz. Emre Aköz benzeri aklı mı kıt, kalemi mi kirli, zihniyeti mi bozuk, vicdanını mı kiralamış belli olmayan bir yezit çıkıp, bu çağda yukarıdaki soruları sorabiliyor. Gözünü kırpmadan ayrımcılığın daniskasını yapabiliyor. Aköz, hâkim ve savcı olma süreçlerini bilmiyor. Nüfusun yüzde 15'i, kastettiğiniz o mezhebe mensup ise eğer; 81 validen, 1000 kaymakamdan, onca müsteşardan, generalden, emniyet müdüründen, müfettişten, daire müdüründen, okul müdüründen, kendi gazetesindeki köşe yazarlarından, muhabirlerden, hatta çaycılardan kaçı Alevidir acaba? 100 bin personele mensup DİB'de (Diyanet İşleri Başkanlığı) bir Alevi çaycı-odacı var mıdır acaba? Hangi seçmenin hangi partiye oy verdiğini, kimin hangi mitingde yürüdüğünü merak etmek, bunu bir eleştiri konusu yapmak, demokrasi anlayışıyla mı bağdaşır daha çok, faşistlikle mi?”

SEN BİLEMEM NE DÜŞMANISIN KLİŞESİ

Aköz bugün de köşesinde aynı konuya yer verdi.Salakça laf edenler var: 'Sen Alevi düşmanısın' filan diyorlar. Böyledir zaten: Darwin hakkında yazarım, 'din düşmanı' derler... TSK hakkında yazarım, 'ordu düşmanı' derler... Kemalizm hakkında yazarım, 'Atatürk düşmanı' derler... Beyinlerin farklı çalışma biçimleri üzerine yazarım, 'kadın düşmanı' derler...Velhasıl şu üfürükten 'Sen bilmem ne düşmanısın' klişesi her gün karşıma çıktığı için şerbetlendim.Eskiden derdimi anlatmaya, suçlayanları ikna etmeye çalışıyordum. Baktım ki anlamıyorlar ya da anlamak işlerine gelmiyor; bıraktım. Yine de şu Alevi düşmanlığı iddiasına kısaca cevap vereyim.

EĞER BEN ALEVİ DÜŞMANIYSAM..

A benim ahmak evladım! Eğer ben Alevi düşmanıysam...

Nasıl oluyor da, Alevi Bektaşi Federasyonu'nun zorunlu din dersleri hakkındaki taleplerini destekliyorum? (8 Kasım 2008)

Nasıl oluyor da Alevilerin katledildiği Malatya, Maraş, Çorum, Sivas ve Gazi olaylarına değiniyorum. (18 Aralık 2008)

Nasıl oluyor da, "Alevilik, İslam'a dahil değildir" diyen bazı Sünniler karşısında Alevi haklarını savunuyorum? (28 Ocak 2008)

Nasıl oluyor da, Alevi nüfusunu düşük gösteren kimi araştırmaların eksik noktalarına değiniyorum. (22 Mart 2007)

Nasıl oluyor da, internetteki birçok Alevi sitesinde benim yazılarım, "Çok doğru söylemiş", "Eline sağlık" diyen okur notlarıyla yer alıyor?

Bilmeden, anlamadan sallıyorsun değil mi?

bayrak elephant :B: lider1:
İlteriş Kağan
İlteriş Kağan
Yazışmalık Yöneticisi

Yazışmalık Yöneticisi

Alevileri çıldırtan köşe yazısı Turkey10
Alevileri çıldırtan köşe yazısı Gencat10
Alevileri çıldırtan köşe yazısı Pro10
Yaş Yaş : 43
Cinsiyet Cinsiyet : Erkek
Nerden Nerden : Turan
Lakap Lakap : ©ﻕΞתς яΞiS
Doğum Tarihi Doğum Tarihi : 01/10/81
 Atsız´ın hangi kitaplarını okudunuz? Atsız´ın hangi kitaplarını okudunuz? : Hepsini Okudum
İletiler: İletiler: : 5564
Üyelik Tarihi Üyelik Tarihi : 06/01/09
Alevileri çıldırtan köşe yazısı Pro1010
Alevileri çıldırtan köşe yazısı 290407

Alevileri çıldırtan köşe yazısı Ile10

https://ilteris.forum.st/

- Similar topics