¤ۣۜ..¤ İlteriş Türkçü Turancı Otağı ¤ۣۜ..¤
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Karadeniz ne Lazdır, ne Rumdur; Karadeniz Türk’ün yurdudur!

Karadeniz ne Lazdır, ne Rumdur; Karadeniz Türk’ün yurdudur! Empty Karadeniz ne Lazdır, ne Rumdur; Karadeniz Türk’ün yurdudur!

Mesaj tarafından İlteriş Kağan Perş. 16 Mayıs 2013 - 17:12

Önce şunu bilmek gerekiyor ‘’Lazlar Türk mü, değil mi?’’ Lazlar Türk değil Kafkas kökenli bir halktır. Genel görüş Gürcü kökenli olduklarıdır. Karadeniz’de nüfusları en fazla 200 bin en az 80 bindir. Pazar, Ardeşen, Çamlıhemşin, Fındıklı, Arhavi, Hopa ve Borçka’da yaygın olarak yaşarlar. Yani Artvin ve Rize haricinde Lazların Karadenizle alâkaları yoktur.

1204’e kadar 3 tane Laz beyliği Doğu Roma’ya bağlı olarak varlıklarını sürdürüyorlardı. 1461’den sonra bölgeye Türk iskanı başlamasıyla birlikte buradaki Lazlar İslâm’ı seçtiler ve yaşamlarını bu şekilde devam ettirdiler.

Lazların Türkler haricinde kendilerine has bir dili vardır. ‘’Celdum, cittum…’’ bunlar Lazca değil Türkçe’nin Karadeniz ağzıdır. Lazlarla bir alâkası yoktur. Zira lazca’da ‘’geldim’’ sözcüğünün karşılığı ‘’komopti’’dir.

Karadeniz’e yerleşen Türk boyu Çepniler’dir. Doğu Karadeniz’de Kıpçak yerleşimi de görülür. Yıllardır Karadeniz Türk’üne Laz muamelesi yapılıp asimile edilip benliklerini yitittirmek ve ileride doğacak başka bir bölünmeye yol açılmak istenmektedir.

36 Etnik unsur yalanıyla, Yörük’ü, Azer’i, Gagauz’u, farklı bir millet olarak göstermeye çalışanlar tabir-i caiz ise ülkemizdeki turistlerden daha az olan bir halka etnik unsur muamelesi yapıp tüm Karadeniz halkını Laz olarak göstermek istemektedirler.

Karadeniz ne Lazdır, ne Rumdur; Karadeniz Türk’ün yurdudur!

- Mert KILIÇ
Karadeniz ne Lazdır, ne Rumdur; Karadeniz Türk’ün yurdudur! 42839010
İlteriş Kağan
İlteriş Kağan
Yazışmalık Yöneticisi

Yazışmalık Yöneticisi

Karadeniz ne Lazdır, ne Rumdur; Karadeniz Türk’ün yurdudur! Turkey10
Karadeniz ne Lazdır, ne Rumdur; Karadeniz Türk’ün yurdudur! Gencat10
Karadeniz ne Lazdır, ne Rumdur; Karadeniz Türk’ün yurdudur! Pro10
Yaş Yaş : 43
Cinsiyet Cinsiyet : Erkek
Nerden Nerden : Turan
Lakap Lakap : ©ﻕΞתς яΞiS
Doğum Tarihi Doğum Tarihi : 01/10/81
 Atsız´ın hangi kitaplarını okudunuz? Atsız´ın hangi kitaplarını okudunuz? : Hepsini Okudum
İletiler: İletiler: : 5564
Üyelik Tarihi Üyelik Tarihi : 06/01/09
Karadeniz ne Lazdır, ne Rumdur; Karadeniz Türk’ün yurdudur! Pro1010
Karadeniz ne Lazdır, ne Rumdur; Karadeniz Türk’ün yurdudur! 290407

Karadeniz ne Lazdır, ne Rumdur; Karadeniz Türk’ün yurdudur! Ile10

https://ilteris.forum.st/

- Similar topics