¤ۣۜ..¤ İlteriş Türkçü Turancı Otağı ¤ۣۜ..¤
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aslanlar ve Çakallar!..-Ümit ZİLELİ

Aslanlar ve Çakallar!..-Ümit ZİLELİ Empty Aslanlar ve Çakallar!..-Ümit ZİLELİ

Mesaj tarafından erzurumlu25 Cuma 1 Ekim 2010 - 10:12

Demokrasimiz baş döndürücü bir hızla ilerlemeyi sürdürüyor sayın seyirciler...

Evet, seyirciler diyorum; çünkü taa en başından beri demokrasi ilerliyor, halkımız seyrediyor!. Kısaca söylemek gerekirse şöyle olmuş oluyor:

- Seyircili demokrasi!..

Amaa, referandum sonrası ulaştığımız aşama karşısındaysa ister istemez gözlerim yaşarıyor; çünkü artık demokrasimiz ilerlemiyor, zaten başlı başına “ileri demokrasi” haline dönüşmüş bulunuyor!..

Geçen hafta, “Aslanlar ve Sırtlanlar” başlıklı yazımda “ileri demokrasimizin” uygulamaya geçirdiği ilk örnekleri anlatmıştım. Ama şu son bir haftada yaşananlar gösteriyor ki, gazetecilerin işinden kovulması, köşe yazılarının sansürlenmesi, sanat galerilerinin “muhafazakâr halkımız” tarafından(yanaşmalar utanmadan böyle diyor!) basılıp, insanların eşek sudan gelene dek dövülmesi yalnızca ufak bir girizgâhmış!..

- O yapılanlar, yapılacak olanların yalnızca önsözüymüş!..

Önce büyük bir hızla “Kürt sorunu” ele alındı...

Sanki her şey daha önceden hazırlanmış, kimin kiminle görüşeceği, kimin nereye gideceği, hangi açıklamaların sırasıyla yapılacağı planlanmış, senaryonun sahneye konması için referandumdan “evet” çıkması bekleniyordu!.. Öyle de oldu ve düğmeye basıldı. Dikkat edin, daha düne kadar “Öcalan’la görüştüğümüzü söyleyenler şerefsizdir” deniyordu. Bugün İmralı mahkûmu artık görüşmelerin baş aktörü!.. Barışa ne kadar yakın ya da uzak olduğumuzu ondan öğreniyoruz!.. Bizim İçişleri Bakanı, \"\"\"\"\"’ye koşuyor, MİT Müsteşarı apar topar ABD’ye uçuyor, AKP ile BDP buluşuyor, Amerikalı komutanlar Ankara’ya geliyor.. Bir hareketlilik ki, sormayın gitsin!..

Ama, dikkatlerin bu denli yoğun şekilde bu konunun üzerinde olması hiç tercih edilmediği için, CHP’nin “yeni anayasa” teklifi türbanla soslanarak gündeme sürülüverdi!.. CHP lideri ve kurmayları “Bunlar aynı şey değil, gelin uzlaşarak anayasaya yoğunlaşalım” diye yırtınsa da nafile, çünkü maksat anayasa filan değil, gündemin istendiği ölçüde kontrol edilmesiydi!..

Ancak, yapay olarak üretilen ve sürdürülmeye çalışılan “anayasa-türban” tartışmaları da kabak tadı verince son bomba patlatılıverdi:

- Hanefi Avcı tutuklandı!..

“Haliç’teki Simonlar harekete geçti” mi demeliydim acaba!. Avcı, daha kitap piyasaya çıktığında, “Biliyorum, bana cehennemi yaşatacaklar” diyordu. Tam da dediği gibi oldu, sol örgütleri çökertmekle ünlü polis şefi sol örgüt elemanı suçlamasıyla enterne ediliverdi!.. Böylece ne olmuş oldu?..

1- Cemaatin imamlarının devletin kilit noktalarına nasıl yerleştiğini belgeleriyle ortaya koyan, Fethullahçı polis-savcı-yargıç düzeneğini açığa çıkaran emniyet müdürü göstere göstere içeri tıkılarak cümle âleme ve de benzer harekette bulunması muhtemel namuslu devlet memurlarına gözdağı verilmiş oldu...

2- Gündem tam da istenildiği gibi kontrol altına alınmış oldu.. Artık, perde arkasında açılımın diğer ayakları dilendiği gibi oluşturulacaktır. Yani İmralı mahkûmunun özgür kalacağı günler yakındır!..

Cemaatin gazeteleri ve köşe yazarları başta olmak üzere, yanaşma medyanın Hanefi Avcı’yı gömebilmek için yaptığı insanlık dışı saldırılara, belden aşağı vuruşlara gelince:

- Çakal, meydanı boş bulunca aslan gibi kükremeye yeltenir.. Ancak bu yalnızca orman halkını güldürür!..

Bir Yurtsevere Mektup (81)

Sevgili kardeşim Balbay, günlerdir Silivri mahkemesinde seninle mahkeme başkanı arasındaki konuşmayı düşünüyorum. Senin, “Küresel ısınmayı da Ergenekon’a yükleyecekler” sözlerine Başkan Köksal Şengün’ün, “mümkündür” yanıtına önce çok güldüm. Ama sonra bu tek sözcüğün tüm süreci özetleyen tarihi bir yanıt olduğunu fark ettim!.. Bir haksızlıklar manzumesi tarihe bundan daha iyi kazınamazdı!..

Türkiye baş döndürücü bir hızla bir yerlere sürükleniyor. Planlar yapılmış, senaryolar hazırlanmış, art arda sahneye konuyor!.. Bu felakete gidişi önleyecek biricik güç ise bu ülkenin aydınlık, yurtsever insanları ve onların seçimlerdeki kararlılığı olacak...

Seni ve tüm yurtseverleri, dışarıdaki milyonlar adına sevgi ve özlemle kucaklıyorum...

Aslanlar ve Çakallar!..-Ümit ZİLELİ HANEF__AVCI2_403769497
erzurumlu25
erzurumlu25
.::Tengri::.

.::Tengri::.

Aslanlar ve Çakallar!..-Ümit ZİLELİ Turkey10
Aslanlar ve Çakallar!..-Ümit ZİLELİ Gencat10
Aslanlar ve Çakallar!..-Ümit ZİLELİ Pro10
Yaş Yaş : 45
Cinsiyet Cinsiyet : Erkek
Nerden Nerden : Erzurum
Lakap Lakap : Vatan delisi