¤ۣۜ..¤ İlteriş Türkçü Turancı Otağı ¤ۣۜ..¤
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mersin'in aslan yürekli Arslanköy'üne selamlar. Elinize kolunuza sağlı

ok Mersin'in aslan yürekli Arslanköy'üne selamlar. Elinize kolunuza sağlı

Mesaj tarafından İlteriş Kağan Ptsi 4 Kas. 2013 - 5:27

Mersin'in aslan yürekli Arslanköy'üne selamlar. Elinize kolunuza sağlık.
Mersin'in aslan yürekli Arslanköy'üne selamlar. Elinize kolunuza sağlı 13854310
Mersin'e bağlı Arslanköy beldesinde keko olduğunu iddia eden vahşilerden kız alan bir ailenin kendi akrabaları dahil diğer köylüler, düğüne gelen kendilerine keko diyen topluluğu linç etti. Kadın, çocuk, yaşlı diye ayırt etmeden demokratik ve eşit bir sopa çeken köylülerin, bu topluluğun kendi aralarında iletişim kurarken kullandığı seslerden (kekoçe diye adlandırdıkları sesler) rahatsız oldukları için saldırdıkları iddia ediliyor.

Yaşananları anlatan keko Rıdvan Y. olayın nasıl başladığını şöyle anlattı: ''Anneme kekoçe 'montumu verebilir misin' deyince oradaki köylüler 'kekoçe konuşmayın rahatsız oluyoruz' dediler. Tartışmak istedim. Ancak yanımızda duran başka biri de 'Burası Arslanköy'dür, burada kekoçe konuşamazsınız' diyerek birden tekme tokat beni dövmeye başladı. Ardından başkaları da bizi tartaklamaya başladı. 'Vurun, vurun' sesleri yükseliyordu. Kafam, çenem ve dişlerim kırıldı. Bana saldıranlardan sadece 3'ü gözaltına alındı. Onlar da hemen serbest bırakıldı. Biz onlardan şikayetçi ve davacıyız. Hem düğüne davet ediyorlar, hem de bize bunu yapıyorlar...''

Saldırının olduğu köyden uzaklaştıktan sonra bu kez köy çıkışında kalabalık bir grubun önlerini keserek demir sopalarla saldırdıklarını söyleyen Abdülaziz A. adlı keko ise şunları aktardı:

''Köy çıkışında bize saldıranların 'muhtarım' diye hitap ettikleri kişi, 'köyümüze kürtler gelmiş, bu köyden sağ çıkmayacaklar' diyerek kışkırtıyordu. Biz, 'hiç mi Allah korkunuz yok, düğününüze çağırdınız, sizin misafiriniziz' dedik, onlar ise 'bugün buradan sağ çıkamayacaksınız. Asker-polis çağırmayın, asker, polis biziz' diyerek, saldırdılar. Ben saldırıda bayıldım hala tedavi görüyorum.”

Köyden çıkınca kurtulduklarını sandıklarını ancak köylü gençlerin arkalarından 3 minibüsle kendilerini takip ederek yollarını kestiğini söyleyen İsmet Kızılkaya da şunları anlattı:

“Düğün yerinden ayrıldıktan sonra bizi köyün dışına kadar 20 kilometre takip ettiler. Otomobillerimizle seyir halinde iken arabalarıyla arkadan araçlarımıza çarparak, bizi şarampole atmaya çalıştılar. Bir akrabamız direksiyon kontrolünü kaybedip yoldan çıktı. Aracından çıkar çıkmaz da onlarca kişi o arkadaşımıza ve ailesine saldırdı. Müdahale etmek istedik ancak çok kalabalıktılar. Köy muhtarı ‘Allah’ını seven Kürtlere vursun’ diye bağırıyordu, ‘hepinizi öldüreceğiz, sizi bitireceğiz’ diyordu. Ben jandarmayı aradım, linçe maruz kaldık gelin bizi kurtarın dememe rağmen bir saat sonra olay yerine geldiler. Jandarmanın yanında bile muhtar Hayrettin Koç ‘ben polisim de, jandarmayım da hepinizi öldüreceğim diyordu.”
İlteriş Kağan
İlteriş Kağan
Yazışmalık Yöneticisi

Yazışmalık Yöneticisi

Mersin'in aslan yürekli Arslanköy'üne selamlar. Elinize kolunuza sağlı Turkey10
Mersin'in aslan yürekli Arslanköy'üne selamlar. Elinize kolunuza sağlı Gencat10
Mersin'in aslan yürekli Arslanköy'üne selamlar. Elinize kolunuza sağlı Pro10
Yaş Yaş : 43
Cinsiyet Cinsiyet : Erkek
Nerden Nerden : Turan
Lakap Lakap : ©ﻕΞתς яΞiS
Doğum Tarihi Doğum Tarihi : 01/10/81
 Atsız´ın hangi kitaplarını okudunuz? Atsız´ın hangi kitaplarını okudunuz? : Hepsini Okudum
İletiler: İletiler: : 5564
Üyelik Tarihi Üyelik Tarihi : 06/01/09
Mersin'in aslan yürekli Arslanköy'üne selamlar. Elinize kolunuza sağlı Pro1010
Mersin'in aslan yürekli Arslanköy'üne selamlar. Elinize kolunuza sağlı 290407

Mersin'in aslan yürekli Arslanköy'üne selamlar. Elinize kolunuza sağlı Ile10

https://ilteris.forum.st/

- Similar topics