Meyve-sebze tüketmek ömrü uzatıyor
1 sayfadaki 1 sayfası
Meyve-sebze tüketmek ömrü uzatıyor
Uzmanlara göre, günde 7 kez ya da daha çok meyve-sebze tüketmek, kanser ve kalp hastalıklarından ölme olasılığını azaltıyor
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Günde 7 kez ya da daha fazla meyve-sebze tüketmenin “ömrü uzattığı”, kanser ya da kalp rahatsızlıklarından ölme olasılığını ise azalttığı belirtildi. Bilimadamlarının, Ulusal Sağlık Anketi verilerini kullanarak, 65 bin 226 kadın ve erkek üzerinde yaptığı araştırma, meyve-sebze tüketimi arttıkça, kişilerin ömrünün uzadığını ortaya koydu. Uzmanlar değerlendirmede, sigara ve alkol alışkanlığı gibi faktörleri de hesaba katmaya çalıştıklarını açıkladı. Araştırma çerçevesinde 2001-2008 yılları arasında kayıt altına alınan veriler kullanılırken, herhangi bir sebeple ölüm olasılığının, günde 7 kez ya da daha çok meyve-sebze tüketenlerde yüzde 42 oranında azaldığı gözlendi.
Uzmanlar, özellikle taze meyve-sebzelerin en güçlü koruyucu etkiyi oluşturduğuna dikkati çekerken, araştırma ekibinin lideri Oyinlola Oyebode, günde birkaç porsiyon meyve-sebzenin bile “hiç yoktan iyi” olduğunu vurguladı. Oyebode, meyve-sebzelerin, içerdikleri antioksidanlar sayesinde hücreleri tamir ettiğine, aynı zamanda sağlık için gerekli olan lif ve mikro besinleri ihtiva ettiklerine dikkati çekti. Bir porsiyon meyve-sebzenin 80 grama karşılık geldiği belirtilirken, günde üç porsiyonun ölüm olasılığını yüzde 14, beş porsiyonun yüzde 29 ve yedi porsiyona kadarın da yüzde 36 azalttığı kaydedildi.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Günde 7 kez ya da daha fazla meyve-sebze tüketmenin “ömrü uzattığı”, kanser ya da kalp rahatsızlıklarından ölme olasılığını ise azalttığı belirtildi. Bilimadamlarının, Ulusal Sağlık Anketi verilerini kullanarak, 65 bin 226 kadın ve erkek üzerinde yaptığı araştırma, meyve-sebze tüketimi arttıkça, kişilerin ömrünün uzadığını ortaya koydu. Uzmanlar değerlendirmede, sigara ve alkol alışkanlığı gibi faktörleri de hesaba katmaya çalıştıklarını açıkladı. Araştırma çerçevesinde 2001-2008 yılları arasında kayıt altına alınan veriler kullanılırken, herhangi bir sebeple ölüm olasılığının, günde 7 kez ya da daha çok meyve-sebze tüketenlerde yüzde 42 oranında azaldığı gözlendi.
Uzmanlar, özellikle taze meyve-sebzelerin en güçlü koruyucu etkiyi oluşturduğuna dikkati çekerken, araştırma ekibinin lideri Oyinlola Oyebode, günde birkaç porsiyon meyve-sebzenin bile “hiç yoktan iyi” olduğunu vurguladı. Oyebode, meyve-sebzelerin, içerdikleri antioksidanlar sayesinde hücreleri tamir ettiğine, aynı zamanda sağlık için gerekli olan lif ve mikro besinleri ihtiva ettiklerine dikkati çekti. Bir porsiyon meyve-sebzenin 80 grama karşılık geldiği belirtilirken, günde üç porsiyonun ölüm olasılığını yüzde 14, beş porsiyonun yüzde 29 ve yedi porsiyona kadarın da yüzde 36 azalttığı kaydedildi.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Similar topics
» Meyve - Sebze Ülkesi Türkiye Biber, Hıyar Krizine Nasıl Girdi ALİ ERAL
» “Kaçak Sigara tüketmek PKK’ya hizmettir”
» Özal da “Türk dediğin nedir ki” diyordu!..
» “Kaçak Sigara tüketmek PKK’ya hizmettir”
» Özal da “Türk dediğin nedir ki” diyordu!..
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz